Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Nizozemska imala udaraca prema golu skoro koliko i protivnik dodavanja

nizozemska
Detalj sa susreta Nizozemska - Gibraltar / FOTO: Screenshot

Nizozemska je u Roterdamu dočekala slabašni Gibraltar i slavila rezultatom 3-0. No, pobjeda je apsolutno trebala biti ubjedljivija

Poslije teškog poraza od Francuske u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2024, reprezentativci Nizozemske dobili su šansu da se iskupe. Nisu je propustili, ali nisu ni zabili golova koliko su objektivno zaslužili. Nizozemska je u Roterdamu dočekala slabašni Gibraltar i slavila rezultatom 3-0. Strijelci za Nizozemsku bili su Memphis Depay u 23. minuti te Nathan Ake u 50. i 82. No, pobjeda Nizozemaca je apsolutno trebala biti ubjedljivija.

Bosna i Hercegovina je u Bratislavi bila bez selektora

Naime, Gibraltar je od 51. minute igrao sa igračem manje, a Nizozemska je u cijeloj utakmici prema gostujućem golu uputila čak 51 udarac, što je najmanje 15 udaraca više nego u bilo kojoj drugoj službenoj utakmici od Svjetskog prvenstva 2014. godine. Od toga, 12 ih je išlo u okvir, a samo tri su završla u protivničkoj mreži.

Gibraltar nije imao nijedan šut prema golu Holandije. Zanimljivo, imali su samo 55 dodavanja tokom svih 90 minuta. Naspram toga, Nizozemska je imala 694 precizna dodavanja.

Crnih 45 minuta Zmajeva u Bratislavi: Bez Džeke i Pjanića teško protiv ozbiljnijih reprezentacija

Nizozemska je ovim uspjehom stigla do prvih bodova u grupi nakon što je u prvom kolu poražena od Francuske 0:4. Francuska je u grupi B golom Benjamina Pavarda slavila u drugom kolu na gostovanju kod Irske.