Iz CJB Banja Luka tvrde da je Tokić pokazao zastavu Armije RBiH?!

tokic6

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, danas je lišen slobode zbog izazivanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje, saopštio je Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su policajci preduzeli “mjere i radnje povodom saznanja da če Tokić održati pres konferenciju ispred Skupštine Grada Banjaluka, između ostalog, sa namjerom ‘pezentovanja daljeg djelovanja bošnjačkog naroda u suprotstavljanju diskriminaciji i pokušaju nasilne pravoslavizacije i srbizacije u ovome dijelu BiH'”.

[pull_quote_right]Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se Tokić i A. B. liše slobode i ispitaju, a sve dalje mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom tog tužilaštva[/pull_quote_right]

“Tokić je sa osobom A. B. došao na navedenu lokaciju, te pred okupljenim novinarima pokazao ratnu zastavu Armije BiH koju mu je A. B. dao prije početka konferencije”, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Dodaje se da se prilikom obraćanja Tokića novinarima, u blizini “okupila grupa od 30 građana koji su počeli da negoduju na pokazivanje ratne zastave, a koju je Tokić i dalje držao u rukama”.

“Došlo je do verbalnog sukoba između okupljenih građana i Tokića te je prijetila opasnost da dođe i do fizičkog sukoba, odnosno napada na Tokića i A. B.”, navodi se u saopštenju.

Policija podsjeća da je istovremeno u neposrednoj blizini vršeno polaganje vijenaca povodom smrti 12 beba, na kojem je bilo prisutno oko 150 građana i navode da je postojala “realna opasnost da dođe do narušavanja javnog reda i mira i fizičkog napada”.

tokic zastava23

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se Tokić i A. B. liše slobode i ispitaju, a sve dalje mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom tog tužilaštva.

CJB Banjaluka saopštio je da je u 12 sati i pet minuta novinar TV kuće “Face” R. H. prijavio da je na istom mjestu fizički napadnut i da su policajci utvrdili da ga je napao R. G.

Simptomatično je što iz policijskih struktura RS uporno zastavu međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovina, koja je važila sve dok nisu zakonom uspostavljena aktuelna obilježja države BiH, ponovo poistovjećuju sa zastavom Armije RBiH.

Isti slučaj desio se nedavno na nogometnoj utakmici u Zvorniku, između Drine i Sarajeva. Navijači gostujućeg kluba tada su imali zastavu Republike BiH, koja je u medijima u RS-u predstavljena kao zastava Armije RBiH.