Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz CJB Banja Luka tvrde da je Tokić pokazao zastavu Armije RBiH?!

tokic6

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, danas je lišen slobode zbog izazivanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje, saopštio je Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su policajci preduzeli “mjere i radnje povodom saznanja da če Tokić održati pres konferenciju ispred Skupštine Grada Banjaluka, između ostalog, sa namjerom ‘pezentovanja daljeg djelovanja bošnjačkog naroda u suprotstavljanju diskriminaciji i pokušaju nasilne pravoslavizacije i srbizacije u ovome dijelu BiH'”.

[pull_quote_right]Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se Tokić i A. B. liše slobode i ispitaju, a sve dalje mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom tog tužilaštva[/pull_quote_right]

“Tokić je sa osobom A. B. došao na navedenu lokaciju, te pred okupljenim novinarima pokazao ratnu zastavu Armije BiH koju mu je A. B. dao prije početka konferencije”, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Dodaje se da se prilikom obraćanja Tokića novinarima, u blizini “okupila grupa od 30 građana koji su počeli da negoduju na pokazivanje ratne zastave, a koju je Tokić i dalje držao u rukama”.

“Došlo je do verbalnog sukoba između okupljenih građana i Tokića te je prijetila opasnost da dođe i do fizičkog sukoba, odnosno napada na Tokića i A. B.”, navodi se u saopštenju.

Policija podsjeća da je istovremeno u neposrednoj blizini vršeno polaganje vijenaca povodom smrti 12 beba, na kojem je bilo prisutno oko 150 građana i navode da je postojala “realna opasnost da dođe do narušavanja javnog reda i mira i fizičkog napada”.

tokic zastava23

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se Tokić i A. B. liše slobode i ispitaju, a sve dalje mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom tog tužilaštva.

CJB Banjaluka saopštio je da je u 12 sati i pet minuta novinar TV kuće “Face” R. H. prijavio da je na istom mjestu fizički napadnut i da su policajci utvrdili da ga je napao R. G.

Simptomatično je što iz policijskih struktura RS uporno zastavu međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovina, koja je važila sve dok nisu zakonom uspostavljena aktuelna obilježja države BiH, ponovo poistovjećuju sa zastavom Armije RBiH.

Isti slučaj desio se nedavno na nogometnoj utakmici u Zvorniku, između Drine i Sarajeva. Navijači gostujućeg kluba tada su imali zastavu Republike BiH, koja je u medijima u RS-u predstavljena kao zastava Armije RBiH.