Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz FMZBiH pozvali građane da dan sutra provedu na otvorenom

vremenska

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom.

Vjetar u Bosni slab, uglavnom, sjeveroistočni, a u Hercegovini veći dio dana slaba bura. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 10, u Hercegovini i na sjeveru Bosne od 11 do 16, a dnevne od 19 do 26 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. U kotlinskim dijelovima grada prijepodne s maglom i sumaglicom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 6, a dnevna oko 20 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 5, Ivan-sedlo i Sarajevo 17, Sokolac i Srebrenica 18, Bihać, Bugojno i Prijedor 19, Sanski Most 20, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 21, Livno 22, Mostar, Trebinje 25 i Grude 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološka prognoza za sutra je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.