Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KS

Iz GRAS-a mole putnike da ulaze na prva vrata i sjede na propisanim sjedištima

tramvaji korona3

Iz tog preduzeća podsjećaju da je u naredbi jasno navedeno koliko putnika se može nalaziti u vozilu tokom vožnje

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Gradski saobraćaj” (KJKP GRAS) danas su ponovno pozvali građane koji ne koriste radničke mjesečne karte da ne koriste vozila javnog gradskog prijevoza u terminima kada većina zaposlenih odlazi ili se vraća s posla.

– S obzirom na to da je primjetan veći priliv putnika u jutarnjim i popodnevnim satima, kada većina ljudi odlazi na posao i vraća se sa posla, molimo naše građane koji ne koriste radničke mjesečne karte da poštuju naredbu i ne ulaze u vozila javnog gradskog prijevoza u vremenu od 6.30 do 9.00 i od 15.00 do 17.00 sati, a posebno naše starije sugrađane, penzionere koji spadaju u zdravstveno rizičnu grupu – navodi GRAS u saopćenju za javnost.

Iz tog preduzeća podsjećaju da je u naredbi jasno navedeno koliko putnika se može nalaziti u vozilu tokom vožnje, te upozoravaju da svako svako povećanje broja putnika znači ugrožavanje njihovog zdravlja.

– Kako nam je uvoj situaciji najvažnije zaštititi zdravlje naših građana, apelujemo na sve naše korisnike da se pridržavaju propisanih mjera koje nalažu obavezno korištenje zaštitnih maski i po mogućnosti rukavica, da ulaze isključivo na prva vrata vozila, da sjede na za to propisanim sjedištima, poštuju socijalnu distancu te ne insistiraju na ulasku u vozilo, ukoliko su sjedišta popunjena. Svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i imati strpljenja kako bi smo izbjegli neželjene posljedice – navodi se u saopćenju.