BiH

banja luka

Iz preventivnih razloga zabranjene posjete u domovima za stare osobe

23/06/2020

Naveo je da virus slabi, što potvrđuje lakša klinička slika novooboljelih, te činjenica da u posljednje tri sedmice nije bilo smrtnih slučajeva od ovog virusa u Banjoj Luci i da je mali broj zaraženih na respiratoru

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavo je danas da su, iz preventivnih razloga, u domovima za stare osobe zabranjene posjete kako ne bi došlo do unošenja koronavirusa među tu populaciju.

Po podacima Doma zdravlja, u Banjoj Luci trenutno ima 61 oboljeli od Covida-19, s tim da je od početka epidemije do danas registrovano ukupno 680 zaraženih.

-S tim brojem od 61 se možemo nositi. Ono što je posebno važno je da to ne zahtijeva preduzimanje radikalnih mjera – rekao je Radojičić.

Naveo je da virus slabi, što potvrđuje lakša klinička slika novooboljelih, te činjenica da u posljednje tri sedmice nije bilo smrtnih slučajeva od ovog virusa u Banjoj Luci i da je mali broj zaraženih na respiratoru.

U slučaju pojave virusa u vrtićima, bez obzira na to da li je riječ o djeci ili zaposlenim, preduzimat će se mjere kao na početku epidemije – vrtić se dezinfikuje i zatvara, saopćeno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Javni prijevoz ostaje u redukovanom ljetnjem režimu vožnje.

Radojičić je rekao da je od inspekcijskih organa zatraženo da se poslovni subjekti striktno pridržavaju odredbi Zakona o zaštiti na radu, koji propisuje da svako preduzeće mora imati zaduženo lice za mjere zdravstvene prevencije i zaštite na radu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.