pivić i kaknjo u Gornjoj Gračanici

11 politika i 140 mjera za napredniju i složniju Zenicu

200320_zenica (1)

Zenica je izgubila dragocjene četiri godine u razvoju, zbog svađalačke i retrogradne politike aktuelnog gradonačelnika

Stranka demokratske akcije Zenica nastavlja izbornu kampanju za Lokalne izbore 2020. Dok su stranački aktivisti na punktovima u gradu dijelili promotivne materijale i upoznavali građane sa planovima i vizijama SDA, kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa liste za Gradsko vijeće, koju predvodi privrednik i sportski radnik Suad Kaknjo, održali su izborni skup u Gornjoj Gračanici, saopštili su iz SDA.

Politička platforma i izborni program “Za jaku Zenicu”, sa svojih 11 politika i 140 mjera, nudi bolju perspektivu za radnike, privrednike, borce, penzionere, mlade, porodice, kao i infrastrukturne i kapitalne projekte u gradu i selu, koji su izraz potreba građana.

U narednom četverogodišnjem mandatu, prema programu, u Gornjoj Gračanici izgradit će se školsko igralište i urediti dvorište područne škole, ugraditi zaštitne bankine, urediti korito i podzide na rijeci Bosni, asfaltirati put u naselju Čekote, izgraditi kanalizacioni kolektor za gračaničku kotlinu te proširiti mreža javne rasvjete.

“Zenica je izgubila dragocjene četiri godine u razvoju, zbog svađalačke i retrogradne politike aktuelnog gradonačelnika. Grad je zavađen i podijeljen, građani grcaju u problemima, a sve što je radila aktuelna vlast u našem gradu podredila je ličnim interesima i ubiranju političkih poena uoči izbora. Izgubljeno vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo svi zajedno kazniti pogubnu politiku koja nas je 2016. skrenula s puta razvoja”, poručio je Pivić.

Mještani Gornje Gračanice ovacijama su ispratili profesora Pivića i buduće vijećnike SDA, koji će, bez ikakve sumnje, činiti okosnicu nove većine u Gradskom vijeću i povesti naš grad ka prosperitetnijom budućnosti. SDA je sigurna u izbornu pobjedu na ovim izborima, a pobjedu predviđaju i nezavisne izborne ankete.

Za jaku Zenicu!, poručili su iz SDA.