hdz bih

Čović u Kreševu: Svi obećani projekti realizirani

dragan covic
Dragan Čović

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

“Drago mi je ponovno biti ovdje te i iz Kreševa, kao i drugih sredina, poslati poruku kako HDZ BiH brine o hrvatskom narodu te sa 30 godina kontinuirane borbe, čini svojevrsnu kralježnicu političkog djelovanja Hrvata u BiH” kazao je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović prilikom sinoćnje posjete Općinskom odboru u Kreševu.

Posjetom Kreševu, završena je dvodnevna posjeta Županiji Središnja Bosna, tijekom koje je ovoga puta posjetio Bugojno, Novi Travnik, Vitez, Travnik, Fojnicu i Kreševo.

“Šaljemo poruke zajedništva i snage ali i uvjerenja kako ćemo dobiti načelnike u svim sredinama gdje su Hrvati većina ali i dobre rezultate u općinskim vijećima. Napredak u Kreševu je vidljiv i raduju me svi ostvareni rezultati kao i podrška koju imate sa viših razina pa i Vlade Republike Hrvatske. No, treba misliti i o budućim projektima jer imamo kapacitet koji može zaštititi interese našeg naroda u svim sredinama gdje Hrvati žive. Ništa nam neće biti poklonjeno, treba raditi, ništa ne prepuštati slučaju jer mjesta za izgovora nema. Kreševo je primjer kako može izgledati jedna mala općina u kojoj se može ugodno živjeti”, kazao je predsjednik Čović koji je sinoć nazočio i blagoslovu novih prostorija ovog Općinskog odbora. Predsjednik istog, Radoje Vidović vodio je sastanak kojem su nazočili članovi Odbora ali i kandidati liste ove stranke na predstojećim izborima te kazao kako HDZ BIH u Kreševu očekuje načelničku poziciju ali minimalno većinu u Općinskom vijeću.

“Jedan kontinuitet rada u protekle četiri godine daje nam nadu u dobar rezultat. Ono što je važno je činjenica da smo sve obećano i realizirali između ostaloga one veće projekte poput rekonstrukcije ceste koja povezuje Kiseljak i Kreševo, kao i radove na cesti prema Tarčinu. Novih investicija ima kako domaćih tako i stranih, planova na razvoju turizma, radili smo na obnovi obrazovnih objekata, u tijeku je obnova zgrade Doma zdravlja, dok je novi muzej također završen. Od manjih projekata, trudili smo se ravnomjerno razvijati sva naseljena mjesta naravno svjesni naših proračunskih mogućnosti. Važno je da nisu stvoreni novi dugovi te da su oni stari riješeni te da Općina financijski stabilna. Za sve ovo zaslužan je samo dobar tim ljudi, kako iz općinskog organa uprave, tako i stranačkih tijela a naši projekti dobivaju podršku i viših razina” kazao je načelnik Renato Pejak te zahvalio na ukazanom povjerenju da bude ponovno kandidat za načelnika.

Nazočni su istakli i važnu ulogu dovoljnog broja ruku u Općinskom vijeću koje je u proteklom mandatu bilo podrška načelniku za sve spomenute projekte, istaknuta je uloga Mladeži kao i Zajednice žena te vjera u dobar izbor kandidata za Vijeće jer se radi o velikom broju “novih lica”, osoba koje dolaze iz svih sfera društva posebno velikom broju mladih koji će, vjeruju, znati prepoznati potrebe svojih vršnjaka na terenu.

Temom sastanka bila je i aktualna borba s pandemijom koja, kada je riječ o ovoj općini, zasad ide dobro, s da trenutno nema zaraženih. Istaknuta je dobra suradnja svih nadležnih službi i institucija te poručeno kako će i u nastavku kampanje, HDZ BIH u Kreševu i dalje voditi fer i korektnu kampanju.

Predsjednik Čović je nakon sastanka kojem je nazočio i predsjednik Federacije i dopredsjednik stranke Marinko Čavara, u pratnji domaćina i kreševskog gvardijana fra Josipa Tomasa obišao novu zgradu muzeja Franjevačkog samostana u Kreševu koja bi naredni mjesec trebala biti i svečano otvorena, stoji u saopćenju za javnost HDZ-a BiH.