Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelinac

Cvijanović: Crnadak traži izgovor i opravdanje za promašaje CIK BiH

Banja Luka: Stigao prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Ruske Federacije
09.04.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - U Zracnu luku "Mahovljani" stigao je prvi kontingent medicinske opreme i pomoci Rusije za borbu protiv epidemije izazvane koronavirusom. Stigla je i ekipa ruskih medicinskih strucnjaka koji ce se staviti na raspolaganje Univerzitetskom klinickom centru u Banjaluci. Zeljka Cvijanovic, predsjednica RS, i Radovan Viskovic, premijer RS, dolaze na aerodrom Mahovljani Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Ona je ustvrdila da je sve što je CIK radio manipulacija i da to građani treba da znaju

Potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović izjavila je da potpredsjednik PDP Igor Crnadak pozivom šefovima glavnih izbornih štabova parlamentarnih stranaka traži izgovor i opravdanje za sve promašaje Centralne izborne komisije BiH, uključujući vrijeme održavanja izbora.
– Crnadak je neiskren prilikom poziva koji je uputio. On poziva na nešto na šta SNSD poziva već duže vrijeme – rekla je Cvijanović novinarima u Čelincu.

Ona je napomenula da je sada na dnevnom nivou 50 odsto inficiranih virusom korona od broja testiranih.

– U vrijeme kada su izbori u BiH bili planirani /oktobar/ broj inficiranih je bio sedam do osam odsto, što dovoljno govori o svemu. Crnadak se sada pokušava nametnuti kao neko ko vodi računa o svemu i opravdati CIK u koji je PDP postavio svog člana, koji kaže da ne može da glasa jer nije dobio instrukciju partije, što je zastrašujuće – ustvrdila je Cvijanović.

Ona je ustvrdila da je sve što je CIK radio manipulacija i da to građani treba da znaju.

– Sve je manipulacija, od nezakonito izabranih članova CIK kada nije bio otvoren konkurs. Postavljeni su stranački ljudi PDP i SDS i sa SDA i dijelom stranaca su orkestrirano vodili proces, došli u ovakvu situaciju i u pitanje doveli cijeli izborni proces – rekla je Cvijanović.