Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bitna je izlaznost

Mladi lideri iz 14 političkih stranaka pozivaju građane da izađu na izbore

IMG_3422

Želimo nam svima slobodne, poštene i fer izbore, poručuju na kraju

U nedjelju, 15. novembra 2020. godine, građani i građanke Bosne i Hercegovine će imati priliku iskoristiti svoje biračko pravo na Lokalnim izborima.

Mi, mladi iz 20 općina i gradova BiH i članovi 14 političkih stranaka, polaznici Instituta za napredno liderstvo u politici (ALPI), ovim putem želimo poslati nekoliko poruka našim sugrađanima u cilju doprinosa da ovi izbori budu pošteni, sigurni i ogledalo volje birača, stoji u njihovoj poruci koju prenosimo u cjelosti.

Prije svega, imajući u vidu da ovoga puta glasamo u okolnostima uzrokovanim pandemijom korona virusa, smatramo da je najvažnije od svega da ne ugrožavamo svoje zdravlje ni zdravlje naših komšija. Zato vas pozivamo da poštujete sve propisane epidemiološke mjere prilikom izlaska na glasanje kako bismo osigurali da zajedno se što prije izborimo sa ovom pandemijom.

Također, pozivamo vas da se prije izlaska na glasanje informišete o samom procesu glasanja (putem materijala Centralne izborne komisije) te da u cilju osiguranja poštenih izbora i doprinosa očuvanja izbornog integriteta CIK-u prijavite ukoliko uočite neke izborne nepravilnosti.

Kao mladi ljudi, od kojih su mnogi od nas i kandidati na ovim izborima, želimo naglasiti koliko je izlazak na izbore osnov funkcionisanja svakog demokratskog društva. Zbog toga, želimo vas još jednom zamoliti da doprinesete izgradnji demokratske Bosne i Hercegovine i iskoristite vaše pravo glasa u ovu nedjelju i glasate za one kandidate i kandidatkinje za koje mislite da su najbolji izbor za naše lokalne zajednice.

Želimo nam svima slobodne, poštene i fer izbore, poručuju na kraju.