Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radončić nakon poraza: Posvetit ću se izgradnji još većeg tornja

radoncic1

“Moram reći da je izborni rezultat SBB-a jako dobar, ako vratimo film da smo posljednje tri godine jedina i glavna meta svih mogućih dezinformacija i najprljavijih političkih udaraca. Do toga da su u samoj izbornoj kampanji maltretirani, da su našim uglednim članovima paljeni su im automobili i da je cijela jedna propagandna mašina bila uključena prema nama. Naša pozitivna kampanja je ipak ostavila trag. Rezultati za člana Predsjedništva i svi drugi rezultati su za nas diskutabilni. Hiljadu članova biračkih odbora je preko noći promijenjeno, a to znači da su tu postavljeni kadrovi jedne stranke, ozbiljno ugoržava legalnost ovih izbora. Očekujem reakciju nadležnog Tužilaštva”, kazao je Fahrudin Radončić, lider SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Radončić je, prema prvim nezvaničnim informacijama, osvojio 12,35 posto glasova čime se našao na trećoj poziciji u utrci za člana Predsjedništva BiH. Iza Šefika Džaferovića i Denisa Bećirovića.

“Ako imate pet ili šest hiljada članova biračkih odbora, onda možete raditi bilu koju vrsti inženjeringa”, rekao je Radončić objašnjavajući razliku u glasovima između Džaferovića i njega.

„Neće proći mnogo vremena da će se glasači pokajati jer su dali glas onima kojima su ga dali. Naravno, mislim na one koji su bili dio inženjeringa“, rekao je Radončić.

Potom je kazao i sljedeće:

“Meni i mojoj porodici je veliko olakšanje što neću biti član Predsjedništva BiH. Mogu se posvetiti razvoju Avaza, gradnji novog tornja, nedaleko od ovog sadašnjeg, koji će vjerovatno iznositi 200 metara.”

“SBB će biti vrlo precizna , vrlo konstruktivna opozicija i mislim da ćemo dati značajan doprinos razvoju Bosne i Hercegovine”, kazao je Radončić.