Izbori 2020

Novo sarajevo

Saopštenje Četvorke: Uz Hasana Tanovića snažnije nego ikad

27/10/2020

Obraćamo vam se povodom informacije da je Hasan Tanović, kandidat Četvorke za načelnika Općine Novo Sarajevo, pozitivan na COVID-19

Novonastala situacija, u kojoj će gospodin Tanović kampanju nastaviti iz samoizolacije, nije nas obeshrabrila. Naprotiv, sad smo još više ujedinjeni i pokazujemo na terenu šta je istinska snaga koalicije, utemeljena na želji za suštinskim i korjenitim promjenama koje će Hasan Tanović, kao načelnik, uz podršku općinskih vijećnika Naše stranke, SDP-a, NiP-a i NBL-a provesti u Novom Sarajevu. U ostatku kampanje sve stranke naše koalicije će na raspolaganje staviti sve svoje kapacitete tako da se odsustvo dr. Tanovića na terenu neće ni osjetiti. Također, poruke gospodina Tanovića lično stići će do svakog građanina i građanke Novog Sarajeva online putem i putem elektronskih medija.

U pobjedu gospodina Tanovića i Četvorke u Novom Sarajevu ubjeđeni smo jednako kao i na početku kampanje. S naše strane, predstojeći izbori su više od političke borbe. Ovo je borba za oslobođenje resursa svih nas od zloupotrebe pojedinaca. Ovo je borba za oslobođenje građana i građanki od egzistencijalnih i emotivnih ucjena kojima ih političari na vlasti uslovljavaju da im daju glas. Ovo je borba za mogućnost politike u njenom osnovnom značenju upravljanja gradovima u korist njihovih stanovnika. Predvodnik te borbe u Novom Sarajevu je doktor Hasan Tanović, doktor za Novo Sarajevo. To su građani i prepoznali. Prevazišli smo međusobne ideološke razlike i istakli nestranačkog kandidata iza kojeg svi s jednakim ponosom kao stranke stojimo. Kojeg će podržati naši birači. Za kojeg vjerujemo da će imati podršku i među biračima suprotstavljenih stranaka, ali, ono na šta smo posebno ponosni jest činjenica da je Hasan Tanović osoba koja je probudila dio apstinenata i koji će od ove godine biti uključeni u političke procese u Novom Sarajevu. Stvorio im je očekivanja i ulio povjerenje da će ih ispuniti.

Vjerujemo da će tok njegovog liječenja biti lagan i bez većih poteškoća. Očekujemo ga već za 15 dana da nam se pridruži kako bismo uspješno priveli kampanju kraju te zajednički dočekali i proslavili rezultate izbora.

Drage sugrađanke i sugrađani, mi smo vam dostupni na ulicama kao i putem oficijelnih kanala informisanja naših stranaka. Nećete ostati niti bez jednog odgovora koji vas zanima i utiče na vašu odluku na predstojećim izborima. Pitajte nas, mi to istinski želimo.

Budite zdravi i odgovorni. Čuvajte sebe i svoje najmilije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.