Izbori 2020

Predsjednik SDS-a

Šarović u Gacku: RS godišnje napusti oko 10.000 ljudi

22/10/2020

Dok ju je SDS vodio sve je bilo drugačije, rekao je Šarović

“Mi nismo slučajno izabrali slogan “Srpska po mjeri svih nas”. To je Republika Srpska kavu narod želi, a na SDS-u je da se za taj cilj izbori. Mi je želio takvu, takvom su je sanjali i oni koji su je stvarali 90-ih godine” rekao je danas u Gacku predsjednik Srpske demokratske strane Mirko Šarović.

“SDS je jedina politička snaga koja, sa svojim partnerima, može da promijeni stvari nabolje i ostvari svoju i narodnu viziju Republike Srpske po mjeri svih, u kojoj će građani biti ravnopravni, gđe će svi imati jednake šanse, jednake prilike bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju i da li su uopšte politički angažovani”.

On je kazao da Republika Srpska trenutno nije takva, da je zbog toga napuštaju mladi ljudi jer je ne vide i ne osjećaju svojom.

Šarović je naveo da RS godišnje napusti oko 10.000 ljudi. “Ne napuštaju je samo radi posla, napuštaju je jer ne osjećaju da je ovo dobro mjesto za život. Odlaze jer su prilike takve da ne može normalno da se živi. U ovoj zemlji je trenutno sve nenormalno, nenormalna politika, nenormalne prilike, nenormalne stvari se dešavaju oko nas, i zbog toga mnogi odlaze traže bolje mjesto za život širom svijeta” rekao je predsjednik SDS-a.

“Vi ovde imate termoelektranu, veliku kompaniju koja je od velike važnosti za Gacko i za Hercegovinu. Vi ste najbolji svjedoci da ona najmanje radi za vas. Radi za nekog drugog, neki drugi raspolažu njenom dobiti, pojedinci se bogate, a lokalnoj zajednici i Hercegovini ostaju mrvice. Dok ju je SDS vodio sve je bilo drugačije” rekao je Šarović i najavio da ponovo dolazi vrijeme u kome će SDS omogućiti da se Hercegovina gradi i napreduje zahvaljujući svojim prirodnim bogatstvima, a ne da ona odlaze kod pojedinaca u Banjaluku.

On je najavio koncept podmlađivanja i osvježavanja stranke i davanje više šanse ženama, kako je rekao, njenim najodanijim članovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.