Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izdržao sedmosatnu operaciju: Pero Gudelj i dalje životno ugrožen

BiH

Pero-Gudelj-FIS

Bosanskohercegovački privrednik Pero Gudelj, koji je jučer pronađen sa prostrelnom ranom glave, nedaleko od Viteza, nalazi se na Intenzivnom odjeljenju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i životno je ugrožen.

– Stanje je i dalje teško, Gudelj je pod stalnim nadzorom ljekara i ne možemo reći da je van životne opasnosti, kazala je za Fokus glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

Prema njenim riječima, informacije o načinu liječenja, operativnom zahvatu te stepenu zadobijenih povreda u skladu sa zaštitom pacijenta ne mogu se iznositi u javnost.

Podsjetimo, Gudelja je jučer prije 13 sati pronašla policija u blizini parkiranog privatnog vozila. Nakon što mu je konstatovana povreda glave vatrenim oružjem, Gudelj je iz bolnice u Novoj Bili prebačen u Sarajevo.

Gudelj je nakon ukazane pomoći u bolnici u Novoj Biloj odmah prebačen za Sarajevo.

Razlog što je Gudelj preživio pokušaj samoubistva je taj što metak nije ušao duboko u glavu, jer je pucao ukoso. Ljekari su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara.

Nisu poznati precizni podaci zbog čega je ovaj ugledni privrednik sebi pokušao uzeti život.

Navodno je bio pred razvodom braka, zbog suprugine preljube i njenog zahtjeva za podjelu višemilionske imovine.

Kako se nezvanično saznaje, supruga Gudelja zatečena je veoma bliskim Perinim prijateljem.

Zbog cjelokupne situacije u kojoj se našao, Gudelj je nedavno preživio i blaži infarkt.