Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Izetbegović odgovorio Vučiću: Pogledati zločin Škorpiona, to se desilo 8.372 puta

19/06/2015

Današnje izjave premijera Srbije Aleksandra Vučić koji je kazao da ne podržava rezoluciju o Srebrenici, ali je spreman doći u Potočare “da pogne i sagne svoju glavu, ako to Bošnjaci žele”, komentirao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je rekao da Vučić pokazuje spremnost da popravlja odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, te Srba i Bošnjaka.

[pull_quote_right]Treba priznati sudove, Haški tribunal, koji je tamo kazao da se u Srebrenici desio genocid. I treba se sa tim suočit, sa onim što su učinili Škorpioni[/pull_quote_right]

“Nažalost, ovi posljednji događaji sa hapšenjem gospodina Orića u Švicarskoj su u koliziji sa tim dobrim namjerama i sa dobrim riječima gospodina Vučića. Sada je po treći puta branioc Srebrenice, heroj Srebrenice, u zatvoru. I srbijanska država traži njegovo izručenje”, rekao je Izetbegović za Al Jazeeru.

Član Predsjedništva BiH je ocijenio da je to u koliziji sa deklarativnim izjavama o poboljšanju odnosa Srbije i BiH, te drugačijih odnosa sa Srbijom i poboljšanju odnosa Srba i Bošnjaka, kao i priznanju suvereniteta Bosne i Hercegovine.

“Treba priznati sudove, Haški tribunal, koji je tamo kazao da se u Srebrenici desio genocid. I treba se sa tim suočit, sa onim što su učinili Škorpioni”.

Izetbegović je rekao da treba pregledati snimke ubistava dječaka i shvatiti da se to desilo 8.372 puta.

Član Predsjedništva BiH je dodao da za poboljšanje odnosa treba priznati i suverenitet bh. sudova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.