Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović primio predsjednika Upravnog odbora WAFA-e

bakir izetbegovic 1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u posjetu predsjednika Upravnog odbora Palestinske novinske agencije WAFA i supervizora Javnog servisa Palestine (Palestinian Broadcasting Corporation) Ahmeda Assafa.

On je Izetbegoviću uručio pozdravno pismo predsjednika Palestine Mahmouda Abbasa, koji ga je pozvao u što skoriju posjetu Jerusalemu.

Tokom razgovora Assaf je informisao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o obnovi mirovnog procesa kroz takozvanu „francusku inicijativu“, kojoj podršku daju EU, kao i zemlje Arapske lige i OIC, putem održavanja novog mirovnog skupa posvećenog rješavanju “palestinskog pitanja”.

Dodao je da je cilj inicijative stvaranje komiteta za mirovni proces, koji bi odnose između dviju država, Palestine i Izraela, riješio na osnovu međunarodnog prava i važećih UN rezolucija u razumnom vremenskom roku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je zaključio da samo pregovori, koliko god mukotrpni i dugotrajni bili, mogu donijeti mirno i trajno rješenje, izrazivši nadu da će novi napori uroditi plodom.

U Palestinskoj delegaciji bio je i ambasador Palestine Rezeq N. M. Namoora.