Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak u delegaciji EU

Izetbegović: Stigao prijedlog Venecijanske komisije, SDA ga je načelno prihvatila

izetbegovic – ftv

“Stigao je prijedlog Venecijanske komisije za Predsjedništvo, Dom naroda na državnom i za deblokadu na federalnom nivou. SDA je načelno prihvatila. Nemaju nikakve dvije izborne jedinica”, kazao je Izetbegović ne želeći govriti o detaljima

U Delegaciji EU okončan je sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, Matthewa Palmera, američkog zvaničnika zaduženog za dogovore o izbornom zakonu, Eric Nelson, američkog ambasadora u BiH, te lidera HDZ-a Dragana Čovića.

“Stigao je prijedlog Venecijanske komisije za Predsjedništvo, Dom naroda na državnom i za deblokadu na federalnom nivou. SDA je načelno prihvatila. Nemaju nikakve dvije izborne jedinice”, kazao je Izetbegović ne želeći govriti o detaljima.

Pojasnio je da je riječ o djelimičnim rješenjima na kojima još neke stvari treba uraditi.

Odgovarajući na pitanje jesu li drugi podržali takve prijedloge Izetbegović je kazao da neće govoriti u njihovo ime.

“Bit će I nastavak pregovora s tim da sam ja tražio da međunarodni prijatelji involviraju I ostale stranke barem iz FBiH”, kazao je Izetbegović

“Nedostajali su nam večeras”, poručio je predsjednik SDA.

Kad je u pitanju direktni model SDA nije pristala da se o njemu govori dok se ne slože i ostale “probosanske stranke” poput SDP-a i DF-a, naveo je Bakir Izetbegović.

“Zasad smo samo na indirektnom modelu. Ja ne bih pristao na asimetrični model”, istako je prvi čovjek Stranke demokratske akcije.