BiH

Služba za poslove sa strancima

Izrečene mjere protjerivanja strancima koji predstavljaju prijetnju sigurnosti

24/04/2020

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosne agencije u petak na području Sarajeva pronađena su dva lica državljani Srbije, za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH, zbog povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Također, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Tužilaštva BiH u četrvtak preuzela državljanina Srbije koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti te im izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, radi njihovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.