Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za poslove sa strancima

Izrečene mjere protjerivanja strancima koji predstavljaju prijetnju sigurnosti

sluzba za poslove sa strancima (1)

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosne agencije u petak na području Sarajeva pronađena su dva lica državljani Srbije, za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH, zbog povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Također, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Tužilaštva BiH u četrvtak preuzela državljanina Srbije koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti te im izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, radi njihovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu BiH.