Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jerlagić poručio rudarima: Podržite mene i spojit ću sedam rudnika EPBiH

jerlagic sbih

Predsjednik Stranke za BiH i kanditat za člana Predsjedništva BiH susreo se sinoć sa članovima i simpatizerima stranke u Šerićima kod Živinica, među kojima je bilo najviše rudara. To je i usmjerilo tok razgovora predsjednika ove stranke i učesnika skupa kojima je Jerlagić, između ostalog, rekao:

-Ukoliko podržite moj izbor za člana Predsjedništva BiH čvrsto vam obećavam da ću nastaviti posao koji sam započeo prije više od deset godina, a riječ je o spajanju sedam rudnika Elektroprivredi BiH, čiji sam tada bio direktor. Nažalost, taj proces poboljšanja materijalnih i radno sigurnosnih mjera za rudare proteklih osam godina je u zastoju, gotovo da je obustavljen, rudnici su stali na proizvodnji od prije desetak godina.

A bez materijalno zadovoljnih rudara, bez stvorenih sigurnijih uslova za rad moraćemo se upitati da li će budući Blok 7 TE Tuzla imati dovoljno uglja za nesmetan rad, da li će rudnici „Kreka“sa sadašnjim nivoom proizvodne savremenosti uspjeti obezbijediti TE neophodnih tri miliona tona uglja, obećao je Jerlagić.