Još jedan optuženi u predmetu “Papirus” sporazumno priznao krivicu

Bojan Đokić (1983), optužen za krađu identiteta i izradu lažnih dokumenata, sporazumno je priznao krivicu za sudjelovanje u krivičnim djelima organizirani kriminal, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Optuženi je, u prisustvu advokata i postupajućeg tužioca, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica. Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i da mu budu oduzeti predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefoni.

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela za koja se tereti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem i obavezuje se da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.