Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kad Vlada KS spašava GRAS: Studenti će morati kupiti godišnju kartu?

konakovic gras

Iz Odbora za pitanja mladih Demokratske fronte poslali su saopštenje u kojem izražavaju nezadovoljstvo načinom na koji Vlada Kantona Sarajevo namjerava riješiti dio finansijskih problema u GRAS-u. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ima li igdje Vlade na svijetu koja firmu u čijem je vlasništvu spašava, ako se spašavanjem to može zvati, na račun džepova studenata!? Inovativna Vlada Kantona Sarajevo smatra da je opravdano uslovljavati upis studenata na Univerzitet u Sarajevu sa kupovinom GRAS-ove godišnje iskaznice. Umjesto da razmišljaju kako podstaći veći upis na UNSA, koji je ove godine gori nego ikad, oni studente izlažu dodatnom trošku, a pri tom ne dozovoljavaju studentima izbor prevoznika ili prevoznog sredstva kojim dolaze na fakultet. Je li to način da nas zadržite u zemlji?

Javno pozivamo da nam ministar Kazazović, koji je i ministar mladih, da samo jedan dobar razlog, osim patriotizma, da svoju budućnost vidimo u ovom gradu. Da planiramo budućnost bez vode? Budućnost sa neadekvatnim obrazovanjem? Budućnost bez zdravstva i sigurnosti? Budućnost bez posla? Jeste li svjesni, ministre, da će, ako ovako nastavite, Sarajevo ostati grad staraca, pa možda i bez stanovnika!? Ostat će samo oni koje SDA zapošljava u ZZO KS i sličnim ustanovama kojima suvereno vladate.

Pozivamo SPUS da siđe sa krila ili bolje rečeno mindera Elmedina Dine Konakovića i drugih „zelenih dahija“ i jasno se usprotivi ovakvom „sjevernokorejskom“ prijedlogu ministra Fiše. Umjesto „ašikovanja“ sa nesposobnom Vladom, pozivamo SPUS da se napokon počne baviti problemima studenata kojih ima na pretek, a predlažemo im da počnu sa već pomenutim prijedlogom ministra Fiše, nastave sa cijenama upisa na fakultet i uslovima studiranja na UNSA…

Nadamo se da sad naši vršnjaci koji nikad ne izlaze na izbore jer žive u etnokratskoj zabludi: „Ništa moj glas ne može promijeniti“ – shvataju kakvu grešku prave i da će takvu grešku ispraviti na idućim izborima. Imamo priliku otjerati “inovativnu, stručnu i reformsku gospodu” iz udobnih fotelja vlasti u potpuni politički zaborav.

Za sve studente koji ne žele svoje nezadovoljstvo i neodobravanje ostaviti samo za facebook statuse ili izbore – pozivamo ih da zajedno sa nama izađu na ulice i budu glas promjene”, stoji u saopštenju iz Odbora za pitanja mladih Demokratske fronte.