BiH

vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

17/07/2021

U utorak, 20. jula, umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Bosni padavine lokalno mogu biti i obilnije.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 31°C.

U ponedjeljak, 19. jula, u Bosni i Hercegovini bit će nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

U utorak, 20. jula, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.