Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sonja Karadžić-Jovićević

Karadžićeva kćerka: Pitam kao majka, da li ću za 10 godina ispraćati svoju djecu u rat?

Sonja-Karadzic-Jovicevic

Sonja Karadžić-Jovičević upitala je predstavnike entitetske institucija da li je Bosna i Hercegovina prihvatanjem Programa reformi ušla u voz koji nema kočnica i koji nema rikverc

Predsjednica entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović rekla je da je Programom reformi Bosne i Hercegovine priča o aktivnom NATO putu definitivno dobila zaokret jer se više ne govori da se putuje ka članstvu, već da se sarađuje sa NATO-om.

“Moj lični i politički stav jeste da sa svima treba sarađivati. Nije nikakav problem da se sarađuje i sa NATO-om. Ovaj dokument znači da hoćemo da sarađujemo i da hoćemo da prođemo kroz sistem reformi”, rekla je Cvijanović u NSRS-u tokom skupštinske rasprave o informaciji o dokumentu Program reformi BiH.

Replicirajući potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Sonji Karadžić-Jovićević, ona je rekla da ovaj dokument ne znači da će djeca biti ispraćana na ratišta.

“Program reformi BiH je dokument danas za ovo vrijeme. Da li će neko nekada poslije mijenjati stavove o tome zavisiće od onih koji budu sjedili u parlamentu Republike Srpske”, istakla je Cvijanović.

Sonja Karadžić-Jovičević upitala je predstavnike entitetske institucija da li je Bosna i Hercegovina prihvatanjem Programa reformi ušla u voz koji nema kočnica i koji nema rikverc.

“Pitam predstavnike institucija Republike Srpske kao majka, da li ću za 10 ili 20 godina ispraćati svoju djecu na ratišta”, istakla je Jovičević.

Jovičević je rekla da ovo govori iz iskustva jer su takvi ljudi prošli kroz njenu kuću i maltretirali njenu porodicu.