Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vanredna presica

Kasumović: Saopštenje Saveza je pisala “Dinina pudlica”

begic dzemidzic1 (1)

Zvali su me članovi Izvršnog odbora NSBiH, i oni iz Republike Srpske, i rekali mi da oni s onim što ja jučer potpisao, kako ga zovu “Dinina pudlica”, nemaju ništa s tim

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović bio je šokiran sramotnim pismom koje je jučer iz Nogometnog saveza BiH podiglo veliku prašinu.

Naime, u tom je pismu Nogometni savez BiH, na skandalozan i sramotan način, poručio da reprezentacija BiH više neće igrati na Bilinom polju, jer se čelnicima (ili možda bolje predsjedniku) Saveza nije svidjelo skandiranje s tribina upućeno ponajprije predsjedniku Elvedinu Begiću “Dino Turčine…”.

Kasumović je na današnoj presici, između ostalog, poručio sljedeće:

“Poručujem Savezu i Adnanu Džemidžiću da ne može navijače reprezentacije BiH nazivati huliganima. Zatražio sam na uvid sve policijske izvještaje, na utakmici i nakon utakmice s Holandijom navijači BiH nisu napravili niti jedan incident. Zašto su oni huiligani, zato što kao i svaki navijači kada njihov tim ne igra dobro galame s tribina? Džemidžić je huligan”, poručio je Kasumović.

“Podsjećam, to ko ulazi na tribina, zna Savez, Savez prodaje karte, Savez distribuira karte, Savez kontroliše ko ulazi na stadion. Ja sam na jednoj od prethodnih utakmica gledao kako njihovi ljudi na crno prodaju karte”, kazao je Kausmović.

“Zvali su me članovi Izvršnog odbora NSBiH, i oni iz Republike Srpske, i rekali mi da oni s onim što ja jučer potpisao, kako ga zovu “Dinina pudlica”, nemaju ništa s tim”, kazao je Kasumović.

Kasumović je poručio da kadrovi SDA u Savezu na bezobziran način, jučerašnjim gestom, vrijeđaju sve građane Zenice BiH, navijače BiH, i da je sramotno to što se reprezentcija koristi za predizbornu kampanju.

Kasumović je naveo i na koliko je izbornih lista SDA Adnan Džemidžić bio do sada. Nažalost, Džemidžić nije jedini politički kadar u Savezu.

Nerijetko, Elvedin Begić je upravo utakmice reprezentacije BiH koristio da promovira kandidate SDA u predizbornim kampanjama. Begić je vjerovatno jedini “počasni predsjednik” nekog fudbalskog saveza na paleti kojem navijači umjesto aplauza upućuju najgore uvrede.

Uskoro opširnije…