Kavazović i Wigemark o doprinosu vjerskih zajednica evropskom putu BiH

Reis_Wigemark

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnik Europske unije u BiH ambasadora Lars-Gunnar Wigemarka i šefa Političkog odjela Delegacije EU u BiH Matthewa Fielda.

Ambasador Wigemark je reisu Kavazoviću čestitao na nedavnoj zajedničkoj posjeti predstavnika vjerskih zajednica u Međureligijskom vijeću u BiH stratištima svih naroda. On je naglasio da je ovo dobar primjer kako vjerske zajednice mogu doprinijeti boljim odnosima u društvu.

Tokom sastanka je razgovarano i o doprinosu vjerskih zajednica evropskom putu BiH, javlja Mina.

Reisu-l-ulema Kavazović je zahvalio ambasadoru Wigemarku i osoblju Delegacije Europske unije u BiH na pomoći pri organizaciji predstojeće posjete institucijama EU u Briselu.

Iduće sedmice, 3. i 4. maja, planirana je posjeta reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića Briselu tokom koje će se sastati sa zvaničnicima EU od Evropske komisije do Parlamenta EU.

Reisu-l-ulema će, pored drugih susreta, imati i izlaganje na skupu koji organizuje jedan od vodećih think tankova u Evropi “Friends of Europe“ gdje će govoriti o islamu i evropskim muslimanima.