Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kavazović o terorističkom napadu u Egiptu: Napad na ideju suživota

BiH

reis kavazovic

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo saučešća ambasadoru Arapske Republike Egipat u BiH Yasseru El-Atawiju povodom terorističkih napada na koptsku zajednicu u Egiptu u kojima je smrtno stradalo 45 osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

”U ime muslimana, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje lično ime upućujem najdublje izraze saučešća u boli porodicama žrtava terorističkih napada na koptsku katedralu u Aleksandriji, i crkvu u Tanti”, navedeno je u saopćenju.

Kavazović je izrazio saučešće i ”bratskom egipatskom narodu, predsjedniku Republike, Vladi Egipta, a posebno prijateljima iz Egipatske koptske crkve”.

“Ovo je otvoreni napad na jedinstvo egipatskog naroda, ali i ideju suživota i međureligijskog dijaloga svugdje u svijetu. Ovakvi napadi, ma koliko bolni bili, samo će pojačati našu odlučnost da se suprotstavimo mračnim naumima terorista i da još više radimo na jačanju našeg zajedništva”, rečeno je u saopćenju Kavazovića koji je dodao molitvu za očuvanje jedinstva egipatskog naroda i sigurnost njihove domovine.