Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisala pristupnicu

Kćerka Nijaza Durakovića pristupila stranci koju je osnovao njen otac

jasna durakovic

Nažalost, pod bivšim rukovodstvom tu nisam mogla biti, ne samo iz privatnih razloga već presudno zbog činjenice da to nije bila ni socijalna ni demokratska opcija nego suprotno tome elitistička i uskointeresna

Jasna Duraković, nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i bivša članica Saveza za bolju budućnost (SBB), pristupila je Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Tu informaciju saopćila je na društvenim mrežama.

– Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da sam postala aktivna članica SDP-a. Iskreno i od srca hvala svim strankama četvorke koje su mi pružile veliku podršku u teškom periodu i nikad im to neću zaboraviti, ali prirodno je da budem dio SDP-a. Ne samo što je moj otac osnivač te stranke nego i što sam odgajana u tim uvjerenjima – i socijalne senzibilnosti i demokratske orijentacije.

Nažalost, pod bivšim rukovodstvom tu nisam mogla biti, ne samo iz privatnih razloga već presudno zbog činjenice da to nije bila ni socijalna ni demokratska opcija nego suprotno tome elitistička i uskointeresna. Obećavam vam da ću dati sve od sebe za jačanje ove ideje, a posebno da sve te vrijednosti ne ostanu na nivou ideje nego da budu okosnica i smjer po kojem ćemo živjeti i na kojima će društvo počivati.

Vjerujem da smo svi siti do guše društva u kojem ćeš posao dobiti samo ako si “nečiji”, u kojem se rigidnim metodama guši sloboda mišljenja, hrabrost, svijest i sve ono čime smo obdareni, a što nas čini čovjekom, društva u kojem narodni novac kruži isključivo među određenim interesnim grupacijama, u kojem caruju iskompleksirani poslušni poltroni, a ne hrabri, čestiti i sposobni itd. Pogodno tlo za djelovanje na ovim principima evo sam našla takoreći kod kuće – u SDP-u.

Ovom prilikom im se iskreno zahvaljujem na pozivu i toploj dobrodošlici te potpunoj otvorenosti za ovakvo djelovanje. Vjerujem da BiH može bolje, puno bolje. Očekujem podršku od svih dobronamjernih i poštenih ljudi, a botova je uvijek bilo. Idemo principijelno, hrabro, beskompromisno, pošteno, komšijski, ljudski… sve kako je ispravno po sudu vlastite savjesti. Čovjek se ne smije plašiti čovjeka – navodi se u Facebook objavi.

Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da sam postala aktivna članica SDP-a. Iskreno i od srca hvala svim…

Objavljuje Jasna DurakovićSubota, 13. lipnja 2020.