općinski sud

KCUS mora platiti doktoru Spahiću 42.447,32 KM

kcus
kcus
KCUS / foto: ajb

Tuženi KCUS se obavezuje da tužitelju Ademiru Spahiću izvrši uplatu pripadajućih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 15.387,88 KM

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu prema kojoj je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu KCUS mora isplatiti Ademiru Spahiću 42.447,32 KM sa zateznim kamatama odštete zbog nezakonitog otkaza koji je potpisala generalna direktorica Sebija Izetbegović.

Presudom je KCUS mora isplatiti Spahiću izgubljenu dobit za period od 1. jula 2017. do 28. novembra 2019. godine.

Tuženi se obavezuje da u korist tužitelja izvrši uplatu pripadajućih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje. I to u iznosu od 15.387,88 KM.

– Ovo je samo jedan u nizu zakonskih prekršaja koje je ona uradila. I koje će, nažalost, isplatiti porezni obveznici – rekao je Spahić prenosi Avaz.

Priložio je svoje diplome koje je, kako je istakao, stekao nakon mukotrpnog školovanja, zakonskim putem. Spahiću je to druga presuda koju je dobio protiv KCUS-a.

Spahić je široj javnosti postao poznat nakon što je osvanuo audio snimak na kojem mu direktorica Kliničkog centra, između ostalog, kaže; “još jednom čujem da ste moje ime uzeli usta, zapamtićete me za života”. Na istom snimku direktorica KCUS-a Spahića upozorava da se “ne igra s glavom”.

“Dok sam bio na bolovanju Sebija Izetbegović mi je dala otkaz. Imali smo dva kontakta, drugi put mi je prijetila da će mi iščupati grkljan”, ispričao je ranije Spahić.