Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UNDP

KCUS-u predato 20.000 PCR testova i podloga

kcus_testovi

Kako Služba za protokol i press KS podsjeća u saopćenju za javnost, prije nekoliko dana KCUS-u i Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” uručeno je sedam respiratora marke “Mindray”, dok je u skladište Kantonalne uprave civilne zaštite KS dopremljeno 389.000 komada zaštitnih rukavica, 100.000 hirurških maski, 20.000 FFP2 maski i 140.000 hirurških kapa koje će biti distribuirane zdravstvenim ustanovama

Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo danas je isporučena dodatna medicinska oprema za potrebe borbe protiv širenja koronavirusa, nabavljena na osnovu odluka Vlade Kantona Sarajevo, a putem Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP).

Radi se o 20.000 PCR testova i podloga u vrijednosti od 550.000 KM, koji su nabavljeni novcem Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Primopredaji su prisustvovale pomoćnice ministra zdravstva KS Enisa Salihefendić i Alma Kadić, a uime KCUS-a direktorica dijagnostičkih disciplina Sandra Vegar-Zubović, glavna sestra organizacione jedinice klinička mikrobiologija Amela Babović i prim.dr. Suzana Arapčić.

– Javno-zdravstvene ustanove KS su iskazale šestomjesečne potrebe za medicinskom opremom i zaštitnim sredstvima, u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa. Vlada KS je usvojila plan nabavki i današnja isporuka dio je navedenih aktivnosti. Ukupna vrijednost isporučene opreme, koja uključuje respiratore i drugu medicinsku opremu, iznosi 1.250.000 KM – rekla je Alma Kadić, pomoćnica ministra zdravstva Kantona Sarajevo.

Kako Služba za protokol i press KS podsjeća u saopćenju za javnost, prije nekoliko dana KCUS-u i Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” uručeno je sedam respiratora marke “Mindray”, dok je u skladište Kantonalne uprave civilne zaštite KS dopremljeno 389.000 komada zaštitnih rukavica, 100.000 hirurških maski, 20.000 FFP2 maski i 140.000 hirurških kapa koje će biti distribuirane zdravstvenim ustanovama.