Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kenan Kršo osumnjičen za spolni odnošaj s djetetom na naročito ponižavajući način

DSC_9385

Postupajući tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi pritvor Kenanu Krši i Jasminu Zunđi, potvrdila je za Oslobođenja Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Kenan Kršo osumnjičen je za dva krivična djela, i to oduzimanje djeteta i spolni odnošaj s djetetom na naročito ponižavajući način, dok je Jasmin Zunđa osumnjičen za pomoć pri oduzimanju djeteta.

Kako nam je dalje potvrdila Bavčić, pritvor za Kršu je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja ili uništavanja dokaza, ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao izazvati uznemirenje javnosti.

Pritvor za Zunđu je predožen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, Kršo i Zunđa su uhapšeni u srijedu u Sarajevu nakon pronalska dvanaestogodišnjakinje koja se šest dana unatrag vodila kao nestala. Jučer su nakon saslušanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo predati Tužilaštvu KS-a.

Kršo je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanja stanovništva u lokalnoj džamiji na Breki, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima.

Prošle godine uhapšen je u Bugarskoj, potom preko Srbije izručen bh. vlastima. Uhapšen je i u aprilu 2015. zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.