BiH

crnogorski predsjednik

“Klanjam se sjenama žrtava Srebrenice”: Evo šta je Milo Đukanović napisao u knjigu žalosti

11/07/2021

U Potočarima na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice danas prisustvuje brojna delegacija Crne Gore koju predvodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

Klanjam se sjenama žrtava Srebrenice, napisao je u Spomen knjigu u Memorijalnom centru Potočari Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, koji danas prisustvuje obilježavanju 26. godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

“U Potočarima riječi gube na značaju, jer je ovdje balkanska istorija progovorila najstrašnijim krikom. Pola vijeka nakon Holokausta ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da s neizmjernom tugom čuvamo sjećanje na nedužne žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikada ne ponovi”, napisao je Đukanović.

U Potočarima na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice danas prisustvuje brojna delegacija Crne Gore koju predvodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u kojoj su i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić, brojni poslanici…

Delegacija Skupštine Crne Gore predala je kopiju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će biti postavljena u Memorijalnom centru Potočari, a koju je nedavno usvojila Skupština Crne Gore.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.