Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alicia Kearns

Knjiga komemoracije u Parlamentu Velike Britanije povodom 30. godišnjice opsade Sarajeva

l_2bab5d84705e6cfc8d4e7ad0dc0f54dc

Kearns je sa predsjedavajućim donjeg doma Britanskog parlamenta, Sir Lindsayem Hoyleom dogovorila da se povodom 30. godišnjice od početka opsade Sarajeva, izloži knjiga komemoracije u Parlamentu Velike Britanije koju će potpisati njegovi članovi

Članica Konzervativne partije Velike Britanije i predsjednica svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu Alicia Kearns posjetit će Bosnu i Hercegovinu ove sedmice, gdje će se susresti i razgovarati sa visokopozicioniranim zvaničnicima BiH.

U razgovoru sa predstavnicima BH UK Networka, zamolila je za knjigu koju planira ponijeti u Bosnu i Hercegovinu.

Kearns je sa predsjedavajućim donjeg doma Britanskog parlamenta, Sir Lindsayem Hoyleom dogovorila da se povodom 30. godišnjice od početka opsade Sarajeva, izloži knjiga komemoracije u Parlamentu Velike Britanije koju će potpisati njegovi članovi.

Knjiga “A Balkan Journey” autora Chrisa Leslia pruža prodorni uvid u ljudske priče koje stoje iza jednog od najuticajnijih razdoblja moderne evropske povijesti. Autor čitaoca vodi na fotografsko putovanje kroz gradove post-konfliktne bivše Jugoslavije u ovoj opsežnoj i ranije neviđenoj 24-godišnjoj arhivi iz regiona, javlja BH UK Network.

– Pročitat ću je i proučiti fotografije prije nego što 8. juna otputujem u Bosnu sa ostalim poslanicima. Otkako sam osnovala Parlamentarnu grupu svih stranaka za Bosnu i Hercegovinu, uspjeli smo usredotočiti parlamentarnu pažnju na vašu naciju. Ova posjeta će demonstrirati ovo novostečeno opredjeljenje Ujedinjenog Kraljevstva – kazala je Kearns.

Pružila je podršku aktivnostima BH UK Networka i prihvatila ponudu da bude pokrovitelj te organizacije.