BiH

izvještaj "pd butmir"

KO SDA Sarajevo: Šta je Konaković tražio od zastupnika uoči sljedeće sjednice

08/12/2019

"Zastupnicu nisu ni razmatrali ovaj Izvještaj, a u materijalu pripremljenom za sjednicu već se nalazi prijedlog odluke Skupštine da se Izvještaj ne usvaja"

“Na dnevnom redu 16. redovne sjednice Skupštine KS koja će se održati 11.12.2019 godine nalazi se Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća “Poljoprivredno dobro Butmir” d.o.o. Sarajevo – Ilidža za 2018. godinu. Najnoviji primjer nezapamćene bahatosti, nepoštivanje bilo kakvih pravnih normi i bezobzirnog vršenja pritiska na zastupnike od strane predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića jeste već pripremljena odluka o neusvajanju ove tačke dnevnog reda koja je došla zastupnicima”, stoji u saopštenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

“Zastupnicu nisu ni razmatrali ovaj Izvještaj, a u materijalu pripremljenom za sjednicu već se nalazi prijedlog odluke Skupštine da se Izvještaj ne usvaja. U svom već prepoznatljivom rušilačkom stilu upravljenom prema svemu onome što ima veze sa SDA, predsjedavajući Konaković je, čak prije održavanja skupštinskih komisija koje treba da razmatraju ovaj izvještaj i daju svoje mišljenje, prejudicirao zaključak Skupštine Kantona Sarajevo da se Izvještaj o radu KJP Poljoprivredno dobro Butmir d.o. Sarajevo- Ilidža za 2018 godinu – NE USVAJA, pa čak takvom zaključku osmislio i obrazloženje. Nevjerovatno, ali istinito!”, kažu iz KO SDA Sarajevo, i dodaju:

“Po već viđenoj praksi: kazni onoga ko nezakonitosti objelodani i prijavi, anomalije u radu u dobroj mjeri otkloni i omogući preduzeću šansu za dugoročnu stabilizaciju, samo zato jer dolazi iz SDA, predsjedavajući Konaković to odlično pokušava grčevito sprovesti i na ovom primjeru.”

“Zanimljiv je iskren i otvoren stav sadašnjeg direktora preduzeća koji je preuzeo dužnost od septembra ove godine i dolazi iz Konakovićeve stranke Narod i pravda, Asada Jelaškovića, koji u svom dopisu od 19.09.2019.godine upućenom Ministarstvu privrede KS, a koji je dostavljen i zastupnicima Skupštine KS, navodi izmedu ostalog “….. svi poslovi nove Uprave preduzeća od 2016. godine bili su usmjereni ka zaštiti interesa preduzeća, kako imovine, tako i samog poslovanja.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.