Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KO SDA traži od Konakovića da podnese ostavku na poziciju premijera

konakovic

Kantonalni odbor SDA Sarajevo zahtijeva od Elmedina Konakovića da, obzirom da je
odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS, kaže se u saopćenju KO SDA Sarajevo, koje prenismo u cjelosti:

– Glasači su na izborima 2014 povjerenje i mandat dali Stranci demokratske akcije a ne Dini Konakoviću. Ako je imalo principijelan to mu ne bi trebao biti problem, jer je i sam
rekao da je protiv stranačkog izbora kadrova.

Pozivamo ga da za optužbe koje je olako iznio u medijima podastre dokaze kako nadležnim organima tako i javnosti. To je trebao uraditi i do sada, jer mu je to bila obaveza kao predsjednika kantonalne vlade. Nije smio čekati i taktizirati. Ukoliko to hitno ne učini, snosit će odgovornost za neosnovano blaćenje ljudi i protiv njega će biti podnesene odgovarajuće tužbe.

Iz svega što se do sada dešavalo u radu Konakovićeve vlade može se zaključiti da su
krize vezane za rješavanje problema građana vještački pravljene kako bi se Konaković
u javnosti predstavio kao spasilac, a već duži period se pripremao za napuštanje SDA i
formiranje vlastite stranke.

Postupak Elmedina Konakovića predstavlja sebičan potez preambiciozne i nezahvalne osobe kojoj je bitnija lična promocija od interesa i stabilnosti Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada.

Mnogo značajnije ličnosti su iz sličnih sebičnih razloga do sada napuštale SDA, ali joj nisu naudili. Tako će biti i ovog puta. SDA će i dalje ostati snažna jer je potrebna zemlji
i narodu, a Konaković će kao i prethodnici doživjeti političku marginalizaciju, kaže se u saopćenju.