Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kod Ferhadije u Banjaluci podjeljeni bajramski paketići

U Banjaluci podijeljeni bajramski paketići

Dvorište Ferhat-pašine džamije u Banjaluci, danas je, prvog dana Ramazanskog bajrama, ispunila dječija graja, obzirom da su u kompleksu ove džamije podijeljeni bajramski paketići za djecu, javlja Anadolu Agency (AA).

Muhedin ef. Spahić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka, rekao je da je iznenađen brojem prisutne djece. I prošle godine organizovana je podjela paketića, ali se ove godine okopilo mnogo više mališana svih uzrasta, tako da u dvorištu Ferhadije nikada nije bilo više djece s područja Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka.

“Ovo nam je, pored onih naših aktivnosti koje smo kanalisali prema djeci i mladima, veliki ispit, ali i zadatak za iduću godinu. Odnosno za sve naše ostale aktivnosti kao što su mekteb, vjeronauka u školama, rad sa mladima… Ovo je ogroman potencijal. U okviru bajramskih aktivnosti pripremili smo se da podijelimo našoj djeci, da osjete radost Bajrama. Obezbijedili smo dovoljan broj paketa kroz donaciju Fondacije Izvor nade i od određenih prijatelja”, rekao je Spahić.

Sličnu aktivnost pokušaće organizovati i za Kurban-bajram, jer su ovakva događanja posebno atraktivna po lijepim danima, ali nije isključio mogućnost da se i u drugim prilikama, kako što su mubarek dani i noći te nove hidžretske godine.

Nakon podjele paketića, mališani su se slikali ispred Ferhadije, nakon čega su se uputili u obližnji luna-park igraonicu u kojoj im je termin zakupilo Muftijstvo banjalučko, Medžilis i vrtić Pahuljica, čiji je osnivač Medžilis

“Cilj nam je da se djeca upoznaju, a i roditelji se druže, tako da je ovo očigledno jedan vid dobrog projekta”, rekao je Spahić.