Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ustavni sud da donese privremenu odluku

Kojović: BiH kakvu vide Dodik i Čović nije moguća

predrag kojovic

Kojović je kazao kako nije zadovoljan odlukom međunarodne zajednice da pozdravi današnju odluku CIK-a

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović istakao je kako su članovi CIK-a danas donijeli odluku da Aneks 7 proglase ispunjenim, a to mogu samo članovi PIK-a.

„Tražit ćemo od Ustavnog suda da donese privremenu odluku kako bi se ova odluka CIK-a osporila. Podnijet ćemo apelaciju Ustavnom sudu, a blokirat ćemo na sve zakonski dozvoljene načine izbor delegata u Dom naroda FBiH dok Ustavni sud ne poništi današnju odluku“, kazao je Kojović.

On je istakao kako BiH kakvu vide Dodik i Čović nije moguća.

„Trideset godina u kojima se borimo protiv nacionalizma je samo treptaj oka u historiji ove zemlje. Ovo što imamo danas u BiH, imamo od trenutka kada su nacionalisti preuzeli vlast. Želimo biti zemlja kakva smo bili hiljadama godina, išarana poput tigrove kože“, smatra Kojović.

Kojović je kazao kako nije zadovoljan odlukom međunarodne zajednice da pozdravi današnju odluku CIK-a.

„Uvijek sam govorio predstavnicima međunarodne zajednice, a to tražim i danas, da nam ne predlažu one stvari koje ne žele u svojim zemljama. Nije normalno da, ako je predsjednik SAD-a bijelac, da potpredsjednik mora biti crnac. Takve stvari ne želimo ni u našoj zemlji“, poručio je Kojović.

On je dodao kako je današnjom odlukom, sasvim izvjesno da HDZ može u potpunosti kontrolirati izbor vlasti FBiH, dok u Domu naroda BiH zajedno sa SNSD-om imaju potpunu kontrolu.

“Čekali smo ovoliko dugo na odluku CIK-a jer smo čekali šta će biti sa apelacijom Borjane Krišto. Neobjašnjiva je neodgovornost ljudi koji su sjedili četiri godine u proteklom mandatu i pravili se da ne vide problem”, zaključio je predsjednik Naše stranke.