Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kojović: Glasovi iz Tuzle moraju ići na ponovno brojanje

kojovic

Naša stranka će zatražiti da Centralna izborna komisija (CIK) BiH donese odluku o ponovnom brojanju glasova sa područja izborne jedinice Tuzla, uz ocjenu da je sporan cijeli proces prebrojavanja glasova, najavio je danas predsjednik te stranke Predrag Kojović.

U saopćenju za javnost Naše stranke navodi se da, prema posljednjim informacijama iz Tuzle, broj glasova za Gradsko vijeće Tuzla, ne računajući glasove za nacionalne manjine, iznosi 46.886. Prema objavljenim rezultatima na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije, Naša stranka je osvojila 1402 glasa, što je za pet manje od potrebnih 1407 da bude prisutna u Gradskog vijeću Tuzla.

On tvrdi da je na više izbornih mjesta zabilježen niz ozbiljnih povreda Izbornog zakona u procesu kontrole i upravljanja izbornim materijalima.

Kako je ustvrdio, odluku o ponovnom brojanju glasova zatražit će imajući u vidu da pet do šest glasova direktno utiče na sastav Gradskog vijeća, a time i odnos snaga u ovom gradu.

– Kada su se ponovo prebrojavali glasovi na 19 biračkih mjesta u Tuzli, ustanovljeno je da je Naša stranka imala više glasova nego na prvom brojanju, i jasno je da je neophodno da se prebroje i drugi birački odbori – zaključio je Kojović.