predsjedništvo bih

Komšić, Džaferović i Dodik uputili telegram saučešća predsjedniku Albanije – svaki posebno

Predsjedništvo_dodik_dzaferovic_komsic

Telegrami saučešća članova Predsjedništva BiH

Komšić: Izražavamo najdbulje saučešće

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram sauščešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti povodom stradanja građana u zemljotresu koji je pogodio tu zemlju.

– Dozvolite da uime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izrazim najdbulje saučešće povodom stradanja građana Republike Albanije u zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju. Također, želim izraziti iskrene želje za brz oporavak svih povrijeđenih – stoji u telegramu saučešća predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, saopćeno je iz tog predsjedništva.

Džaferović: Iskazujemo duboko saosjećanje i solidarnost

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti.

-Poštovani predsjedniče Meta, primite izraze mog dubokog saučešća povodom tragedije prouzrokovane zemljotresom koji je pogodio Vašu zemlju. U ovim teškim trenucima iskazujemo duboko saosjećanje i solidarnost s vama. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih i cijelom albanskom narodu – navodi se u telegramu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je pozvao institucije i humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini, da u skladu sa svojim mogućnostima, ponude pomoć pogođenim područjima u Albaniji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodik: Izražavamo iskreno saučešća i solidarnost

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

“Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a posebno zbog žrtava ove prirodne katastrofe. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze iskrenog saučešća i solidarnosti zbog bola koji ih je zadesio”, navodi se u telegramu.

Dodik je naglasio da javnost s posebnom pažnjom prati napore spasilačkih ekipa na pronalaženju preživjelih, sa željom da se što prije prevaziđu posljedice ove elementarne nepogode, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.