BiH

Predsjednik DF-a

Komšić: Iz SDP-a upropastili priliku da građanske stranke upravljaju državom

18/12/2019

Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom, a istovremeno su se odlučili da podapinju gdje god stignu

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je da su “politički amateri iz SDP-a” odbili mogućnost da zajedno kao Bh. blok, sada već bivši, imaju najmanje premijera Federacije BiH i da vode glavnu ulogu na državnom nivou, što im je predlagao.

– Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom, a istovremeno su se odlučili da podapinju gdje god stignu, pa i na pitanju NATO-a, pozivajući na formiranje vlasti bez odluke Predsjedništva kojom bi se odblokirao proces NATO integracija. Jedino što su uspjeli jeste da upropaste historijsku priliku da lijevo – građanske opcije budu predvodnici političkih procesa u uslovima kada su građanske stranke imale veći broj glasova nego SDP 2010. godine- naveo je Komšić.

On ističe da samo zato da bi prikrili svoj kukavičluk i političko slijepilo, iz SDP-a danas neumorno optužuju.

– Međutim, građani nisu slijepi i vide sve to, i građanima svoje gluposti ne mogu prodavati kao svoje vrline – kazao je Komšić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.