Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Džaferović i Komšić komentarisali Dodikovo dovođenje harmonikaša: “Glumi mangupa…”

harmonikas2-1634547518 (1)

Dodik je danas doveo harmonikaša u svoj kabinet u Predsjedništvu BiH, kako je to i najavio u petak

“Lako je glumiti mangupa, al posljedice tog mangupluka trpe obični građani” kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon sjednice Predsjedništva, komentarišući današnje Dodikovo dovođenje harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH.

Kako je kazao, on je zabranio medijima ulazak i fotografisanje u zgradi Predsjedništva i to upravo zbog harmonikaša i čitave scene koju je Milorad Dodik priredio u svom kabinetu jutros.

Komšić se osvrnuo i na Dodikovo prisustvo sjednici jutros tokom koje je, kako je i najavio glasao protiv tačaka dnevnog reda, dok je za tačke koje se tiču finansiranja tražio da budu skinute s dnevnog reda.

Član Predsjedništva Šefik Džaferović je kazao kako je bitno istaći da su se tokom sjednice dotakli teme o ugovoru između Islamske zajednice u BiH i Predsjedništva BiH.

Kada je u pitanju dovođenje harmonikaša i svirke u kabinetu Dodika, Džaferović je kazao da “tom muzičkom instrumentu nije mjesto u Predsjedništvu”. Kazao je i da čitav događaj više govori o toj osobi nego o državi.

Podsjetimo, Dodik je danas doveo harmonikaša u svoj kabinet u Predsjedništvu BiH, kako je to i najavio u petak.

Tada je rekao da želi “relaksirati situaciju”.