Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

članovi predsjedništva bih

Komšić komentarisao tvrdnju Dodika da “zapadna vakcina izaziva sterilitet i da je samo ruska dobra”

dodik komsic

Dodik je, podsjećamo, najavio da će primiti rusku vakcinu, te je izrazio sumnju prema onim vakcinama koje se razvijaju na Zapadu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentirao je izjave  Milorada Dodika u vezi sa vakcinama za koronavirus.

Dodik je, podsjećamo, najavio da će primiti rusku vakcinu, te je izrazio sumnju prema onim vakcinama koje se razvijaju na Zapadu.

– Što se mene tiče, ja ću primiti rusku vakcinu, pa kako ko hoće, kako ko neće. Ja vjerujem u to i ne vjerujem u komercijalne priče koje dolaze sa Zapada. Ovdje vakcinu pravi država i vakciniše svoje stanovnike. To znači da treba imati povjerenje. Za razliku od ovih pretendenata ko će prije napraviti vakcinu na Zapadu. Svakakvih tu spekulacija ima, da će vakcine sa Zapada utjecati na sterilitet stanovništva i mnogo čega drugog što ne možete da znate. Ali, da bi se to razjasnilo moj pristup će biti ovakav – izjavio je Dodik.

Takvom istupu se usprotivio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Gospodin Dodik kao član Predsjedništva BiH i odgovorno lice nikako se ne bi trebao stavljati u ulogu medicinskog eksperta, te na osnovu špekulacija govoriti o tome koje vakcine su dobre a koje nisu. To unosi nemir i konfuziju među građane. Nadam se da će to prestati da radi – izjavio je Komšić.

Gospodin Dodik kao član Predsjedništva BiH i odgovorno lice, nikako se ne bi trebao stavljati u ulogu medicinskog…

Posted by Željko Komšić on Ponedjeljak, 14. decembar 2020.