BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić o odluci predstavnika RS-a: Biće to uredu, ko gubi ima pravo da se ljuti

26/07/2021
Foto: Pixsell

“Razumijem teške emocije koje su zapljusnule blok političkih stranaka iz RS, jer su neke od njihovih temeljnih ideja doživjele poraz. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Odljutiće se, prije ili kasnije. Biće to uredu”, poručio je Komšić

Željko Komšić, predsjedavajući član Predsjedništva BiH, reagovao je na zaključke sa sastanka političkih lidera iz Republike Srpske rekavši da će se oni “odljutiti prije ili kasnije”.

“Razumijem teške emocije koje su zapljusnule blok političkih stranaka iz RS, jer su neke od njihovih temeljnih ideja doživjele poraz. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Odljutiće se, prije ili kasnije. Biće to uredu”, poručio je Komšić.

Podsjećamo, politički lideri stranaka u RS-u donijeli su pet zaključaka nakon sjednice povodom izmjena Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, te njihovih zlodjela, koje je nametnuo Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH.

Ono što je poručeno sa skupa jeste da od sutra, 27. jula, predstavnici iz RS neće učestvovati u radu institucija, te neće donositi odluke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.