BiH

Član predsjedništva BiH

Komšić: Ovo je presuda velikodržavnim projektima

30/06/2021

"Ova presuda ima svoj pravni sadržaj, ali je jednako važan i onaj politički dio, jer ona zapravo govori kako izgleda na terenu ideja bilo kojeg velikodržavnog projekta, bez obzira da li se to zove „Velika Srbija“ ili „Srpski svet“ kako to neki danas plasiraju u javnost. Zapravo je ovo presuda tim velikodržavnim projektima", poručio je Komšić

Presuda Stanišiću i Simatoviću, jasno ukazuje da je obavještajni vrh tadašnje susjedne države imao aktivno učešće u ranim zločinima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

“To je jako važna presuda, kojom se utvrđuje direktna odgovornost dvije veoma bitne rukovodeće osobe iz Srbije, za počinjenje niza zločina sa ciljem stvaranje etnički očišćene Bosne i Hercegovine, odnosno Stanišić i Simatović doprinijeli su činjenju zločina od strane paravojnih snaga i drugih naoružanih grupa u ostvarivanju kampanja etničkog čišćenja protiv nesrpskog stanovništva”, navodi član Predsjedništva BiH.

Ovo je, ustvari, presuda “velikodržavnim projektima”, tvrdi Komšić.

“Ova presuda ima svoj pravni sadržaj, ali je jednako važan i onaj politički dio, jer ona zapravo govori kako izgleda na terenu ideja bilo kojeg velikodržavnog projekta, bez obzira da li se to zove „Velika Srbija“ ili „Srpski svet“ kako to neki danas plasiraju u javnost. Zapravo je ovo presuda tim velikodržavnim projektima”, poručio je Komšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.