Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trilaterala

Komšić u Beogradu: Javile su se i nove ideje koje se tiču željezničke mreže

dodik vucic komsic dzaferovic (1)

Samitu su prisustvovali predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik

Željezničko povezivanje i infrastruktura bili su jedna od tema današnjeg Trilateralnog samita Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske održanog u Beogradu, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, javlja Anadolu Agency (AA).

Samitu su prisustvovali predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, a nakon sastanka obratili su se medijima.

Komšić je tom prilikom istakao da se na samitu, osim izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, razgovaralo i o novim projektima koji se tiču željezničkog povezivanja.

“Javile su se i nove ideje za nove projekte, koje se tiču željezničke mreže i željezničke infrastrukture. Pošto je riječ o zahtjevnom terenu, barem u BiH, to jesu skupi projekti, ali su višestruko korisni. Korisni su jer povezuju dvije zemlje, građane BiH i Srbije. Mi, u BiH, pogotovo, imamo veliki interes da se oni realizuju, jer ostvaruju povezanost na nekim komunikacijskim pravcima koji su dosad nedovoljno izgrađeni”, rekao je Komšić.

Izrazio je nadu da će se susreti poput današnjeg nastaviti i da će se u budućnosti otvoriti mnogo veći spektar tema koji postoji između ovih zemalja.

Predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsedništva BiH danas će prisustvovati svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo u Sremskoj Rači.