Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšić u BKC-u: Priča sa referendumom je samo epizoda belaja

Poruka sa skupa DF-a u Sarajevu: Rešidat će biti novi načelnik općine Centar

Predizborni skup Demokratske fronte održan sinoć u prepunoj dvorani BKC-a u Sarajevu završen je obraćanjem lidera stranke Željka Komšića, koji je kandidatima DF-a koji budu izabrani na predstojećim izborima jasno poručio šta da rade i kako da se ponašaju.

Komšić se posebno obratio Sameru Rešidatu, kandidatu DF-a za načelnika općine Centar, u kojeg, jasno je to poručio, ima ogromno povjerenje.

“Znam Samere da si ljut na neke ljude, stvarno su pokvareni bili. Ne toliko prema DF-u, nego prema tebi lično. Molim te, budi velik. Ja te molim budi velik, kada ti sutra dođu, pruži im ruku, nemoj im se svetiti. Stvarno su prljavo igrali protiv tebe. Aferim. Ali to ću ja s njima rješavati poslije”, kazao je Komšić praćen gromoglasnim aplauzom.

“Molim vas, buduće vijećnike i vijećnice, buduće načelnike, da služite ovom narodu. Samo po tome ćemo vas cijeniti. Mi kao politička stranka nećemo imati milosti prema onima koji se ne budu tako ponašali. Zašto? Zato što napokon moramo pokazati da u ovoj zemlji može nešto po zakonu, da se u ovoj zemlji može raditi nešto u korist ljudi, da se u ovoj zemlji ne mora raditi uvijek za sebe, protivzakonito i protivustavno”.

Komšić je govorio o tome zašto je važno da DF uspije u Centru, i uopće na ovim izborima…

“Jer belaj tek slijedi. Priča sa referendumom je samo epizoda belaja. Sljedeća epizoda belaja ide odmah nakon izbora, a to je crtanje novih granica i prekrajanje kantona. Može da dođe do epizode belaja ako Ćamil Duraković ne pobijedi u Srebrenici… A, ko može zaustaviti SDA, SBB, HDZ i SNSD? Ko osim DF-a…”, zapitao se Komšić i potom nedvosmisleno poručio s kim će njegova partija u postizbornu koaliciju.

Pogledajte dijelove Komšićevog obraćanja sinoć u BKC-u…