Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšije ubice vojnika tvrde: Enesova porodica skupljala željezo da preživi

BiH

Kuća Enesa Omeragića

Porodica Enesa Omeragića, kao i on sam, živjeli su u siromaštvu, priča za reportersku ekipu Fokusa na licu mjesta jedan od komšija mladića koji je sinoć u Rajlovcu ubio dva vojnika, pa kasnije presudio sebi.

Kuća ubice nalazi se u ulici Ibrahima Perviza na broju 14, u naselju Sokolje. Pored nje, u manjoj kući živi Enesova nana, koja još ništa ne zna šta se desilo sinoć.

[yuzo_related]

– Bila je to veoma siromašna porodica koja se prehranjivala skupljajući željezo, te obavljajući nadničarske poslove, priča nam jedan od komšija koji ne želi otkrivati identitet.

Kuća u kojoj živi porodica Osmanagić je na tri sprata.

Na zadnjem spratu živi Enesov brat sa suprugom i djecom. Ispod žive otac i maćeha, dok je ubica živio u prostorijama na prizemlju.

Svako od naših sagovornika tvrdi da Enes nije bio član vehabijske zajednice.

Tvrde, naime, da je liječeni narkoman, te da je bio ovisnik o heroinu.

– Imao je psihičkih problema, a često se iz kuće čula galama. Ne mogu tvrditi, ali čula sam da su imali i porodičnih problema, kaže nam jedna od komšinica.

Podsjetimo, u ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac, u kladionici “Pet plus”, u srijedu navečer dogodila se pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, i jedan lakše ranjen.

Ubijeni su Armin Salkić iz Viteza i Nedeljko Radić iz Nevesinja.

Treći vojnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva je tom prilikom ranjen.

Ubica Enes Omeragić je, nakon što mu je policija opkolila kuću, izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu.