BiH

Izlaznost 80%

Konačni rezultati za predsjednika SDP BiH: Nikšić 13.039 glasova, Delić 8.423

28/05/2019

CIK SDP BiH je na sjednici održanoj 28. maja utvrdio konačne rezultate izbora za predsjednika stranke

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH želi još jednom zahvaliti svim članicama i članovima što su iskoristili svoje biračko pravo i sa izlaznošću više od 80 posto pokazali da je SDP istinski lider demokratizacije izbornih procesa u Bosni i Hercegovini, kaže se u saopćenju SDP-a i dodaje:

Želimo iskoristiti priliku da se zahvalimo svim članovima regionalnih, kantonalnih i općinskih izbornih komisija i biračkih odbora, koji su svojim radom omogućili da dan izbora protekne bez ozbiljnog narušavanja izbornog procesa.

CIK SDP BiH je na sjednici održanoj 28. maja utvrdio konačne rezultate za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH.

Rezultati su:

– Delić Edin 8.423 glasa, tj. 37,32 posto

– Nikšić Nermin 13.039 glasova, tj. 57,78 posto

– Pudarić Svetozar 1.107 glasova, tj. 4,91 posto

CIK SDP BiH zahvaljuje svim kandidatima što su omogućili da članice i članovi imaju pravo izbora, te čestita i želi sreću u budućem radu novoizabranom predsjedniku.

S obzirom da rezultati sa glasačkih mjesta, za koje su uloženi prigovori, ne mogu uticati na rezultat, CIK SDP BiH je odlučio da sve navode iz istih ugradi u vlastiti izvještaj o provedenim izborima, koji će biti dostavljen organima SDP BiH.

Također, CIK SDP BiH će, u skladu sa analizom protekle kampanje, dostaviti i sve ostale preporuke, a posebno za iskustva korištenja društvenih mreža.


Centralna izborna komisija SDP BiH

Komentari

Autor: Centralna izborna komisija SDP BiH

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.