Nije prihvaćen dnevni red

Nije održana sjednica Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH

Dom narodaPSBiH
Arhiva

Na današnjoj sjednici su trebali biti razmatrani kriteriji za izbor članova zajedničkih komisija oba doma kao i članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH

Sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, nije ni počela jer dnevni red nisu prihvatili predstavnici SNSD-a Nikola Špirić i Nebojša Radmanović – kazao je novinarima predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović.

– Njihov razlog je stari. Oni smatraju dok se ne formira novo Vijeće minstara BiH da ne može raditi niti zakonodavno tijelo, tako da su oni do sada zaustavili formiranje komisija unutar oba doma, a na ovaj način se zaustavlja i rad Kolegija – kazao je Izetbegović.

Na današnjoj sjednici su trebali biti razmatrani kriteriji za izbor članova zajedničkih komisija oba doma kao i članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Jedna od predviđenih tačaka dnevnog reda bila je i razmatranje dopisa Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem Parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Članovi Zajedničkog kolegija trebali su razmatrati i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Sjednici su prisustvovali: predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović (SDA) i dva zamjenika predsjedavajućeg Dragan Čović (HDZ BiH) i Nikola Špirić (SNSD) kao i predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto (HDZ BiH) i dva zamjenika predsjedavajuće Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD).