BiH

Najavili reforme

Konaković i Forto: Promjene u KS prepoznala i međunarodna zajednica

28/05/2019

Oni su odgovorili na brojna pitanja koja se odnose na to šta je Vlada Kantona Sarajevo učinila do sada, kao i šta planira, a što se uglavnom tiče reformi koje su obećali

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i premijer Edin Forto su prvi kantonalni predstavnici koji su prisustvovali sjednici Upravnog odbora vijeća za provedbu mira zajedno s mnogobrojim članovima međunarodne zajednice, saopćeno je iz Press službe KS.

Oni su, tom prilikom, odgovorili na brojna pitanja koja se odnose na to šta je Vlada Kantona Sarajevo učinila do sada, kao i šta planira, a što se uglavnom tiče reformi koje su obećali.

Najavili su reforme u oblasti komunalne infrastrukture i transporta, nastavak poboljšanja transparentnosti donošenja implementacije uredbe o javnoj nabavci, kao i o donošenju novih zakona, tačnije onih o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima.

Konaković i Forto su poručili kako će nastaviti s reformama.

To je potvrda, kako su promjene pokrenute u Kantonu Sarajevo odjeknule, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego je to prepoznala i međunarodna zajednica, saopćeno je iz Press službe KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.