Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma PSBiH

parlament

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Albin Muslić

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituirane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Albin Muslić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Milan Petković, a za drugog zamjenika poslanik Marinko Čavara. Članovi ove Komisije su i poslanici Amor Mašović, Šerif Špago, Nebojša Radmanović, Obren Petrović, Darijana Filipović i Predrag Kojović.

Za predsjedavajuću Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH izabrana je poslanica Darijana Filipović. Za prvu zamjenicu predsjedavajuće izabrana je poslanica Sabina Ćudić, a za drugog zamjenika Obren Petrović. Članovi ove Komisije su i poslanici Midhat Čaušević, Safet Kešo, Miroslav Vujičić, Mladen Bosić, Saša Magazinović i Denis Zvizdić.

Za predsjedavajućeg Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Zoran Tegeltija. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Slavko Matić, a za drugog zamjenika poslanik Zukan Helez. Članovi ove Komisije su i poslanici Zlatan Begić, Šemsudin Mehmedović, Šemsudin Dedić, Darko Babalj, Čedomir Stojanović i Jasmin Emrić.

Za predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Nihad Omerović. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Predrag Kožul, a za drugu zamjenicu poslanica Mira Pekić. Članovi ove Komisije su i poslanici Nermin Mandra, Šemsudin Dedić, Miroslav Vujičić, Ljubica Miljanović, Aida Baručija i Rejhana Dervišević.

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Jasmin Imamović. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je poslanica Sanja Vulić, a za drugog zamjenika poslanik Slavko Matić. Članovi ove Komisije su i poslanici Milan Dunović, Edin Ramić, Šemsudin Mehmedović, Nenad Grković, Predrag Kojović i Nihad Omerović.

Za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Miroslav Vujičić. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je poslanica Mia Karamehić-Abazović, a za drugu zamjenicu poslanica Rejhana Dervišević. Članovi ove Komisije su i poslanici Vlatko Glavaš, Denijal Tulumović, Amor Mašović, Mira Pekić, Ljubica Miljanović i Sabina Ćudić.

Za predsjedavajućeg Komisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije Predstavničkog doma PSBiH izabran je Nermin Mandra. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Predrag Kožul, a za drugog zamjenika poslanik Branislav Borenović. Članovi ove Komisije su i poslanici Zlatan Begić, Safet Kešo, Zoran Tegeltija, Nenad Grković, Zukan Helez i Zlatko Miletić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.