Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izgrađen 1566. godine

Kordić pozvan na otvorenje obnovljenog mosta u gradu Bassano Del Grappa

kordic Bassano Del Grappa (1)

Most je izgrađen 1566. godine, a srušen u Drugom svjetskom ratu i djelo je najpoznatijeg italijanskog arhitekta tog doba Andrea Palladia

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u petak vijećnika u Gradskom vijeću Montegrotta Terme i počasnog građanina Grada Mostara Silvia Narda, te ličnog izaslanika gradonačelnice grada Bassano del Grappa u pratnji Marine Munerol, direktorice humanitarne organizacije Auser iz italijanskog grada Montegrotta Terme.

Tom prilikom Nardo je Kordiću uručio službeno pismo gradonačelnice Bassano del Grappa u kojem ga poziva na službeno otvaranje obnovljenog starog mosta u istoimenom gradu.

Most je izgrađen 1566. godine, a srušen u Drugom svjetskom ratu i djelo je najpoznatijeg italijanskog arhitekta tog doba Andrea Palladia, saopćeno je iz Grada Mostara.

Također, gradonačelnica grada Bassano del Grappa Elena Pavan u pismu izražava i želju za potpisivanjem povelje o saradnji dva grada, što je podržao i Kordić.

Mostarski gradonačelnik zahvalio je na pozivu za otvorenje mosta kojemu će biti prisutan i italijanski predsjednik Sergio Mattarella.